Националната компания Железопътна инфраструктура“ внедрява модерна информационна система, която ще подпомага

...
Националната компания Железопътна инфраструктура“ внедрява модерна информационна система, която ще подпомага
Коментари Харесай

Система от най-ново поколение ще планира управлението на влаковете в страната

Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ внедрява съвременна осведомителна система, която ще подкрепя планирането и ръководството на влаковото придвижване в страната.

Системата за ръководство на влаковата работа (СУВР) е създадена по европейски план и съставлява едно от най-съвременните софтуерни решения в тази област, оповестиха от Министерството на превоза.

Те са теглени от лица с незаконни досиета

Целта на плана е възстановяване на качеството на услугите на жп превоз, посредством понижаване на времето за обработка, както и директното прекосяване, пригаждане на пропускателната дарба на железопътната мрежа към атрактивната от комерсиална позиция периодичност на транспортните услуги, повишение на експлоатационните параметри във връзка с сигурност, надеждност, сигурност на транспортните интервенции и отчитане в действително време на осъществената влакова работа.

Причината е повреда по пътя му

„ Системата ще бъде от огромна изгода както за чиновниците на НКЖИ, по този начин и за железопътните превозвачи, които ще могат доста елементарно да възнамеряват своите транспорти и да получават информации във всеки един миг “, сподели заместник-министърът на превоза и известията Бисер Минчев по време на събитие за показване на резултатите от плана.

По думите му, това ще разреши по-ефективно обмисляне на потенциала на жп инфраструктурата и автоматизирано пресмятане на инфраструктурните такси, което е от огромна изгода за бизнеса.

Репортерът Леда Цветкова се качи на влака от София за Видин, с цел да ревизира каква е температурата

Заместник-министър Минчев посочи, че с изключение на подновяването на железопътния състав, реконструкцията на линиите и жп гарите, модернизацията на жп превоза минава през цифровизация в ръководството на услугите.

„ Това са значими процеси, които остават скрити за пасажерите, само че са неизменима част от всекидневието на чиновниците в центровете за ръководство на железопътния трафик “, добави Бисер Минчев.

Очаква се софтуерът да бъде въведен в употреба през декември 2023 година Предвижда се новата система да обезпечи сигурността на транспортите и предотвратяването на катастрофи и произшествия, по този начин и понижаване на разноските за поддръжка на железопътната инфраструктура и ПЖПС (подвижен железопътен състав), обезпечаване на еднакъв достъп до железопътната инфраструктура, ръководство на потенциала, събиране на действителни инфраструктурни такси за прилагане на железопътната инфраструктура, транспортни такси и други

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР